אבנים בכיס מרה – הגורמים
אבנים בכיס מרה עלולים להיווצר מסיבות שונות, כאשר לא משנה מהי הסיבה בגינה נוצרו האבנים, הסובלים מהם יאלצו להתמודד עם כאבים חזקים בבטן – התסמינים וחומרתם יהיו תלויים בגודל האבנים. בין הגורמים האחראיים על היווצרותם של אבנים בכיס מרה: משקל עודף: אנשים אשר סובלים מהשמנה יהיו בעלי סיכוי גבוה יותר לפתח אבנים בכיס המרה. מין וגיל: נשים שעברו את גיל 60 הן אוכלוסיית הסיכון העיקרית לחלות באבנים בכיס מרה. תזונה: מי שתזונתו כוללת שומנים רבים ומינימום של סיבים ימצא בסיכון גבוה יותר לחלות באבנים בכיס מרה. גנטיקה: מי שיש במשפחתו הקרובה אנשים אשר סבלו מאבנים בכיס המרה יהיה גם הוא, בעל סיכוי גבוה יותר לחלות במחלה.
איך ניתן לאבחן מצב של אבנים בכיס מרה?
ישנה רשימה של סימפטומים, כאשר אם הסימפטומים הללו מהווים את נחלתכם, הם אמורים להדליק נורת אזהרה למצב של אבנים בכיס מרה – וזאת בעיקר עבור מי שנחשב בסיכון גבוה יותר למצב זה. בין הסימפטומים: כאבים פתאומיים בחלק העליון בצד ימין של הבטן – הכאב עלו להימשך זמן רב של מספר שעות. סימפטום נוסף הוא כאב גב בין 2 השכמות – הכאב יוקרן בעיקר לכתף ימין. כמובן, שבמקרים של סימפטומים כאלו, חשוב למהר לרופא מומחה בתחום אבנים בכיס מרה – הרופא יעשה שימוש בבדיקות מיוחדות ומתקדמות בכדי לאושש או לשלול את קיום מצב של אבנים בכיס מרה. בין הבדיקות המדוברות: בדיקת אולטרסאונד ובדיקת CT. ישנן כאמור בדיקות רלוונטיות נוספות אשר ייעודן לשמש את הרופא בכדי לאבחן האם אכן מדובר במצב של אבנים בכיס מרה או בתופעה בריאותית אחרת. כמובן, שבכדי שהאבחון יתבצע בצורה יסודית ומעמיקה וגם התוצאות תהיינה בהתאם, חשוב מאוד להקפיד ולבחור בתבונה את אותו רופא אשר יבצע את האבחון – ובשלב הבא גם יפנה לטיפול הרלוונטי בהתאם לממצאי הבדיקות.
חשוב לציין שהטיפול הפופולארי והיעיל ביותר למצב זה הוא כריתה של כיס המרה – במידה והטיפול יהיה אחר ונקודתי יותר, האבנים יכולות לחזור ולהוות את נחלתו של החולה. כריתת כיס המראה מתבצע בפרוצדורה אשר אינה נחשבת למורכבת מדי – כמובן, במידה והניתוח מתבצע על ידי רופא מומחה ומקצועי אשר מתמחה בתחום זה. לאחר הכריתה מערכת העיכול תתפקד באופן תקין והמטופלים יוכלו לחזור ולחיות את חייהם מבלי להרגיש בחסרונו של כיס המרה.