ניתוח נחשבת לשיטה האפקטיבית ביותר אשר סובלים מנושא של קילה – הניתוח אמור להיות מבוצע אצל ילדים הסובלים מקילה (בקע מפשעתי) ואצל מבוגרים, במקרים בהם קיומו של הקילה טומן בחובו תופעות לוואי שונות או שהוא נמצא במגמת גדילה – מה שיכול לסכן אותם. באופן עקרוני, אנשים מבוגרים אשר סובלים מקילה והבקע הינו קטן בממדיו ואינו גורם לתופעות לוואי מסוגים שונים, יהיו במצב בו הרופא לא בהכרח יחייב ניתוח – מה שכן, על אנשים אלו להישאר במעקב אשר ייעודו לוודא שהבקע אינו גדל עם הזמן – במידה והוא יתחיל לגדול או שהוא יגרום עם הזמן לתופעות לוואי, הרופא יחליט על ביצוע של ניתוח אשר מטרתו לטפל בקילה. גם במקרים בהם יהיה צורך לעבור ניתוח, לא תמיד הצורך יהיה מידי – אלא אם הבקע נמצא במצב כליאה, מה שיכול אף לסכן את חייו של החולה ומצריך ניתוח מידי.
קילה – אוספים את כל המידע לגבי הטיפול
כאמור, הטיפול בקילה יבוא לידי ביטוי ברוב המקרים בצורה של ניתוח – ישנן 2 שיטות נפוצות בהן נהוג לעשות שימוש לצורך טיפול בקילה – ניתוח לפרוסקופי וניתוח בגישה הפתוחה (הגישה הקלאסית). המטרה של 2 סוגי הניתוחים הינה זהה והיא תהיה לתקן את הבקע על ידי השתלת רשת ייעודית התומכת בדופן הבטן. בניתוח קילה אשר מבוסס על השיטה הפתוחה הרופא יבצע חתך בדופן הבטן ודרכו הוא יבצע את הפעולות הניתוחיות השונות. לעומת זאת, בניתוח קילה אשר מבוסס על השיטה הלפרוסקופית, הרופא יבצע 3 חתכים מזעריים בגודלם דרכם הוא יחדיר את הרשת. ניתוח בגישה הלפרוסקופית נחשב לפחות כואב וגם ההחלמה שלו היא יותר מהירה. ניתוח בגישה הפתוחה נחשב לקל יותר ביצוע – סיכויי ההצלחה של הניתוח הינם בשיעורים גבוהים במיוחד בשני המקרים.
באופן כללי בכדי להיות רגועים בידיעה שאתם עתידים לקבל את הטיפול היעיל ביותר במצב של קילה – חשוב מאוד להקפיד ולבחור ברופא מקצועי ומנוסה. בנוסף, כדאי לאסוף כמה שיותר מידע על סוג הניתוח אותו אתם הולכים לעבור, לשאול את הרופא את כל השאלות הרלוונטיות ולהיות כמה שיותר רגועים ומוכנים לתהליך אותו אתם עתידים לעבור – בסופו של דבר מדובר בניתוחים המבוצעים פעמים רבות, אך אם מסיבה כלשהי אתם מרגישים לא רגועים, חשוב שתנקטו בכל הפעולות אשר בכוחן להרגיע אתכם.