דלג לתוכן המרכזי
#פרופ' ללצ'וק יצא לגמלאות.
תודה למטופלי במהלך כל השנים.

אבנים בכיס המרה

אבנים בכיס המרה

 

אבנים בכיס המרה הינן גושים קשים דמויי אבנים. אבנים אלו יכולות להיות קטנות כגרגיר חול או לעיתים בגודל של כיס המרה עצמו אך רובן בגודל ממוצע של  2.5 ס"מ. ישנם שני סוגים עיקריים של אבנים בכיס מרה: אבני כולסטרול ואבני פיגמנט. כיס המרה עצמו הינו איבר חלול בצורת אגס הממוקם בבטן הימנית העליונה. תפקידו העיקרי של כיס המרה הוא לאגור ולרכז מרה, חומר המסייע בספיגה של מרכיבים תזונתיים רבים. ברוב המקרים בהם אובחנו אבנים בכיס מרה לא זוהו תסמינים ואף לא ניתן טיפול רפואי. עם זאת, לעיתים אבנים בכיס המרה יכולות לגרום לכאבים וסיבוכים אחרים ויש צורך בטיפול הכולל הוצאת האבנים או את כיס המרה כולו.

תסמינים לאבנים בכיס המרה

התסמין הנפוץ ביותר במצבים אלו, הינו כאב בטן, בצד הימני העליון של הבטן. בנוסף לכאב יכולות להופיע בחילות והקאות ואף כאבים בכתף הימנית או בגב. לרוב כאבים אלו מופיעים לאחר ארוחה שומנית מכיוון שכיס המרה מתכווץ ודוחף את האבנים לכיוון מוצא הכיס אך לעיתים הכאבים מופיעים ללא קשר לארוחות. אחרי התקף ראשון של כאבים קיים סיכוי גבוה שתסמינים נוספים יופיעו בעתיד ובחומרה קשה יותר.

האוכלוסייה בה קיים סיכון גדול יותר להיווצרות אבנים בכיס מרה הוא בעיקר לנשים בסיכון גבוה, אנשים מעל גיל 40, נשים בהריון או השמנת יתר. עם זאת, ישנם גורמים אחרים שעלולים לגרום לתופעה כמו: ירידה מהירה במשקל, חוסר פעילות גופנית, סוכרת, מחלת כבד וצום לעיתים קרובות.

אבחנת אבנים בכיס מרה נעשית בבדיקת אולטרא סאונד, בדיקה העושה שימוש בגלי קול כדי להראות את כיס המרה והאבנים. ישנם מספר דרכים לטיפול. הגישה הלא ניתוחית אך פולשנית המבוצעת  בהחדרת צינור ניקוז בהרדמה מקומית לריסוק האבנים. עם זאת יש סיכוי שהאבנים יחזרו. ואם ישנה דלקת חריפה, הטיפול המועדף יהיה ניתוח להוצאת כיס המרה וסילוק האבנים.

 

במרפאתו של פרופסור שלמה ללצ'וק מבצעים טיפולים וניתוחים להוצאת כיס מרה ואבנים בכיס מרה בשיטות ובטכנולוגיות מהמתקדמים בעולם. פרופסור שלמה ללצ'וק הינו מנתח כירורגי המתמחה באבנים בכיס המרה וברשותו ניסיון נצבר וידע רב בתחום.

בשנים האחרונות פותחה בעולם הרפואה הכירורגית שיטת ניתוח מתקדמת ביותר להוצאת כיס המרה. וכיום בשיטת הניתוח הלפרוסקופית ("לייזר"), כלומר - בהרדמה כללית, דרך 4 חורים כורתים את הכיס ולמחרת משתחררים הביתה. השיטה הוכחה כמוצלחת ורק במקרים חריגים כמו דלקת חריפה נאלצים לנתח בשיטה השמרנית הכרוכה בפתיחת הבטן באופן חלקי והוצאת האיבר כבעבר.

לפיכך, אם אובחנתם בחשד לאבנים בכיס מרה הינכם מוזמנים לפרופסור שלמה ללצ'וק לקבלת חוות דעת נוספת ולטיפול יעיל ומהיר ככל שניתן באחריות מלאה ובשיטות מתקדמות ביותר.